Hola a tots/es!
Espero que estigueu bé!!!  En Yep Yep Yep torna a la càrrega amb més històries,  aquest cop des de Patagònia!
Després de treballar una miqueta a Bariloche,  Argentina, vaig creuar al poblet xilè de Futaleufú, primer pas per anar a visitar el meu amic Roberto a Coyhaique per Cap d’Any. Només passar la frontera, vaig passar de la sequedat i el vent, a la humitat i el món rural, del “che boludo” i de la “sh” de botella, al “po” i la cantarella xilena.
D’aquí a Coyhaique hi ha 400 quilòmetres de natura salvatge, glaceres i llacs que confirmen la idea de lloc indòmit que tenia de Patagònia.  Tardo 12 hores a arribar, circulant lentament per una carretereta en gran part no asfaltada,  plena de sots i esquitxada d’algun poblet cada algunes hores.

L’arribada a Coyhaique no pot ser millor, gran acollida de la família del meu amic Roberto i gran dinar: sopa de patates, carn, choclo (blat de moro), cilantro i ají! Boníssim!

I a la nit, sopar de Cap d’Any amb ceviche de salmó i Chupe de Jaivas, un plat de cranc amb pa, ceba i vi blanc tot gratinat, i regat amb grans dosis de vi!

Sopar amb la família del Roberto

Menjant super bé amb la família del Roberto

El dinar de Cap d’Any fou també ben patagònic: un asado de xai (cordero al palo). El lliguen amb filferro a una doble creu metàl·lica i el rosteixen al foc durant 3 hores, tot sencer.

Cordero al Palo

Preparació del xai

Cordero al Palo

El típic “cordero al palo” de Patagonia

Excursió a Cerro Castillo

Tot i la bellesa de l’entorn, els camins de la zona no estan marcats ni habilitats pel trekking.

Amb en Roberto i en Pacha en fem un dels pocs que està una mica marcat: el Cerro Castillo. És una ruta molt bonica de tres dies i es troba una mica al sud de Coyhaique.

Agafem el bus i baixem a “Las Horquetas” i caminem 3 dies per valls amb boscos de fals faig (Nothofagus), glaceres penjants de pics punxeguts sobrevolats per algun còndor i llacs de colors blaus únics. Espectacular!

Podeu veure un mapa de la ruta aquí:

Mapa Cerro Castillo

Ruta de 3 dies a Cerro Castillo

Creuant rius amb estil

Travessant rius amb estil

Rio Turbio

Rio Turbio

Laguna Cerro Castillo

Laguna Cerro Castillo

Admirant la Laguna de Cerro Castillo

Admirant la Laguna de Cerro Castillo

Cerro Castillo

Gran equip: Roberto, Pacha i Uri

La ruta va ser de 27 km, +1366 i -1826 metres. És una ruta bastant fàcil i molt escènica!

Més fotos espectaculars a l’àlbum Cerro Castillo!
Espero que el vostre 2015 també hagi començat fantàsticament!!!
Bon 2015!