Vaig cap a Tupiza en bus per una vall molt bonica, amb cactus i acàcies. Creuem un poble molt animat que es diu Cotagaita, on fan el “festival del durazno”.

A tupiza fan el carnaval, i s’hi poden veure comparses com aquestes:

 

L’endemà vaig decidir fer una ruta seguint els mapes digitals que tinc i la puc resumir en cinc paraules: és una ruta de cabres. Vaig sortir del poble i un gos em va començar a seguir. Corria amunt i avall tota l’estona, el vaig anomenar “Loco”.
Vam passar per la “puerta del diablo“ i vam pujar pel “Cañón del diablo“ baixant per una altra gorja. La veritat és que és una ruta no apta per gossos, però al final ho vam aconseguir i vaig comprar-li al Loco un tall de carn al mercat per celebrar-ho!
Pots veure el track de la ruta al següent enllaç: https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/ruta-circular-canon-del-diablo-97651644

Puerta del Diablo Tupiza
Puerta del Diablo a Tupiza
Canón del diablo Tupiza
Uri i Loco després d’acabar l´excursió de cabres
Tupiza Cañón del diablo

Loco als voltants de Tupiza

El Salar de Uyuni

L’endemà vam començar una ruta de 4 dies en 4×4 per Sud Lipez i Uyuni. El grup era molt maco: una parella d’Itàlia, l’Elena i l’Antonio i una dona francesa, la Michelle. 

Si feu aquesta ruta aquí van dues recomanacions:

  • Trobeu un tour que arribi a “sol de mañana” a la matinada, per veure el gueiser en l’activitat màxima, 30 a 50 metres. Nosaltres vam arribar al migdia i vam veure bàsicament fumaroles.
  • Mireu on us quedeu a dormir al salar d’Uyuni. A l’època de pluges hi ha allotjaments a la vora del salar, que es converteix en un mirall de les estrelles a la nit. També hi ha hotels de sal a dins del salar. Nosaltres ens vam quedar al poble de Colchani que està massa lluny del salar. No vam poder anar a l’illa Incawasi perquè el nivell d’aigua després de les pluges encara era massa alt.
El tour va estar molt bé, però després de 4 dies tenia el cul quadrat! El tour des d’Uyuni dura un dia menys i és més barat, i el que vaig veure el primer dia estava bé però no indispensable!
Aquí unes fotos dels increïbles paisatges de sud Lipez i el salar d’Uyuni!
 
Laguna Verde Uyuni
Laguna Verde
Gueisers sol de mañana Uyuni
Gueisers a Sol de Mañana
Laguna colorada Uyuni
Laguna Colorada
Flamencos Laguna colorada
Flamencs a Laguna Colorada
Carnaval Villa Mar Uyuni
La Yovana evita que ningú s’escapi del carnaval de Villa Mar amb un fuet
Laguna negra Uyuni
Laguna Negra
Puesta de sol en Uyuni
Japonesos a la Posta de Sol a Uyuni
Jeeps sunset puesta de sol Uyuni
Posta de sol al Salar de Uyuni
salida del sol sunrise Uyuni
Japonesos a trenc d´alba al salar de Uyuni
Salidar del sol Uyuni
Despertar zen a Uyuni
Smurfs pitufos Uyuni
Antonio i els barrufets d’Uyuni
Saltando Jumping Uyuni
Saltant a Uyuni
Tourists Uyuni Turistas
Gran equip a Uyuni!
 
Podeu veure (encara) més fotos aquí!
 
salut!