Juana Azurduy |
Hike de Maragua, 3 dies i 2 nits
Un cop visitada la ciutat, decideixo explorar els voltants fent una caminada de tres dies. Agafo un bus cap a Potolo des d’aprop del “Mercado Campesino Sucre” i faig una ruta per Maragua, una antiga zona volcànica, amb petjades de dinosaure i pintures rupestres.
Mapa Hike Maragua |
Paisatge de Maragua |
Primer de tot, enfilo cap al nord per fer una anada i tornada a Inca machay i Pumamachay, en total 9 km. Allà hi ha unes pintures rupestres que tenen uns 2500 anys, les primeres (cultura Sauces) i mil cinc-cents anys les segones (cultura Huruquilla). La veritat és que es veuen ben fresques, jo crec que algú els hi ha fet una repassadeta recentment!
Pintures rupestres Incamachay |
Després segueixo una part del “capac ñan“, la xarxa de camins inques que cobrien més de 30.000 km. Està perfectament restaurat i és una delícia, un camí penjat al costat de la muntanya sostingut per murs de contenció amb un pendent ideal pels viatgers i els “chasquis”, els corredors inques que transportaven missatges. Agafo aigua d’un riu i la porto amb mi uns kilòmetres fins a acampar, ja que és una regió bastant seca.
El matí següent continuo la ruta arribant a Maragua, on les botigues no tenen gairebé res, i per sort trobo pasta i salsa de tomàquet! Continuo per una ruta poc marcada (sort de les aplicacions digitals maps.me i view ranger per guiar-me) fins a arribar a les petjades de dinosaures, sauròpodes i anquilosaures, a Niñu mayu. Aquí torno a demanar aigua per acampar una mica més amunt, amb bones vistes de la vall.
Petjades de dinosaure a Niñu Mayu |
L’endemà camino fins a Potolo per tornar en bus cap a Sucre. Potolo és un poblet bonic que resumeix l’esperit de la zona: gent de la cultura Jalq’a que treballen el camp i parlen quechua, amb una gran bola de fulles de coca a la galta que miren entre estranyats i indiferents els gringos que passegem en motxilla pel seu poble.
Podeu veure més fotos d’aquesta regió aquí.
Yep Yep Yep
Deixa un comentari